گریپ فروت و درمان دیابت

Naringenin  یا آنتی اکسیدان استخراج شده از گریب فروت تلخ وسایر مرکبات سبب شکسته شدن چربیها در کبد شده و باعث افزایش حساسیت به انسولین می گردد. این مکانیزم بطور طبیعی در روزه داری طولانی مدت نیز اتفاق می افتد.

Naringenin باعث فعال شدن گروهی از پروتئین های کوچک بنام گیرنده های هسته ای می شود این پروتئین ها باعث می گردند که کبد اسیدهای چرب را بشکند در واقع این ترکیب کاری مشابه داروهای پائین آورندۀ چربی نظیر فنوفیبرات و داروهای ضد دیابت نظیر روزیگلیتازون انجام می دهد. چنانچه نتایج این تحقیق بروی انسان پاسخ مشابه ای داشته باشد، از این ماده می توان برای درمان بالا بودن چربی خون، دیابت نوع 2 و احتمالاً سندرم متابولیک استفاده کرد.

کبد ارگان اصلی تنظیم کنندۀ قند وچربی خون است. بدنبال خوردن غذا، مقدار قند به سرعت در خون بالا می رود و سبب فعال شدن LXRα می شود فعال شدن LXRα سبب می شود کبد شروع به ساختن اسیدهای چرب برای ذخیرۀ طولانی مدت کند. به هنگام روزه داری این مکانیسم معکوس می گردد، اسیدهای چرب ذخیره شده در سلولهای چربی آزاد می شوند و سبب فعال شدن PPARα در کبد می شود و فعال شدن PPARα سبب شکسته شدن اسیدهای چرب به کتون می گردد. در مکانیسم مشابه ای  با فعال شدن PPARγ حساسیت به انسولین افزایش می یابد.

این مکانیسم مشابه با پروسه ای است که در رژیم غذایی Atkins بدون هیچ گونه مضرات جانبی اتفاق می افتد.

کبد در شرایط روزه داری بجای سوزاندن کربوهیدراتها، چربیها را می سوزاند.دانشندان در حال تحقیق بروی دو مولکول  PPARα  و PPARγ که  آگونیست (مشابه) یکدیگر هستند و Naringenin هستند. تلخی مزۀ گریپ فروت بعلت وجود فلاونوئید نارنگین است این ماده در دستگاه گوارش شکسته شده و به نارنگنین تبدیل می شود. بر اساس شواهد اولیه این ماده دارای خاصیت پائین آوردندگی کلسترول می باشد و سبب کاهش برخی از علائم دیابت می گردد. محققین نشان دادند که این ماده سبب فعال شدن پپتید کواَکتیویتور PGC1α  شده که خود سبب افزایش فعالیت چشمگیر PPARα  و PPARγ می گردد. همزمان نارنگنین با اتصال مستقیم به LXRα سبب ممانعت از فعالیت آن    می شود. این تأثیرات با افزایش اکسیداسیون اسیدهای چرب و ممانعت از تولید کلسترول بد(vLDL) به اوج می رسد.

نارنگنین به عنوان یک مکمل غذایی استفاده و مورد تأیید قرار گرفته است.

منبع:www.redorbit.com